A stílus beköltözött a Nádas Tó Park Hotelba

A Nádas Pihenőpark Budapesthez közel négyhektáros területen található. Sokak szerint a hely egy igazi élményközpont, ahol van tófürdő, kalandpark, étterem, horgásztó és most már a panzió helyett egy idén júliusban kibővült hotel is a Nádas Tó Park Hotel.

A Nádas Tó Park Hotel lakberendezési terveit, feladatait és munkálatait Ferenczi Éva (Studio Trend Lakberendezés) és Istók Zsuzsanna (Istók Zsuzsa Interieur) lakberendezők nevéhez lehet kötni. Az eddigi visszajelzések szerint remek munkát végeztek, ezért vendégeink kíváncsiságát kielégítve, arra kértük őket, meséljenek munkájukról már az első lépésektől kezdve.

  • Milyen koncepcióval indult a Nádas Tó Park Hotel tervezése?
  • Ferenczi Éva (FÉ): A feladat egy összesen 1086 m2-es alapterületű hotel belső tereinek lakberendezési tervezése volt egy 3+ csillagkategóriás szálloda igényeinek megfelelően. A tulajdonos kérésének eleget téve a célunk az volt, hogy a Nádas Tó Park Hotel modern, kényelmes berendezésével a város és annak vonzáskörzetében utazó üzletemberek kedvelt szálláshelye, és minőségi pihenést nyújtó hotele legyen. Fontosnak tartottuk, hogy a környéken élők mindennapi szórakozási lehetőségeit is tudja biztosítani, esküvők rendezésére megfelelő hátteret nyújtson és wellness részlege a vendégek, illetve a város lakói számára is színvonalas rekreációs lehetőséget adjon.
  • Istók Zsuzsanna (IZS): Annak a kérésnek is igyekeztünk eleget tenni, hogy a dizájn időtálló legyen, megtartsa a panzió jó értelemben vett vidéki jellegét, egy kicsit modern köntösbe öltöztetve. Éppen ezért a tervezés előtt megismertük a helyi adottságokat, a környezetet, a táj jellegzetes növényeit, madárvilágát, hogy azokat megjeleníthessük a dizájnban is. Így lett a dizájn fő eleme a lobby hatalmas üvegképén megjelenő nád- és madármotívum.

Ezeket a feltételeket mind teljesíteni nagy kihívás, de utólag nézve is elmondhatjuk: sikerült elérni a kitűzött célt – visszafogott elegáns terek a természet színeivel.

– Mi jellemzi a hangulatot és a lakberendezési koncepciót?

– FÉ: A panzió közvetlen környezetének hangulata, a természet színeinek alkalmazásával, –tölgy és kekizöldek – a Nádas Tó Park Hotel belső tereiben is visszaköszön. De a szálloda egész területén törekedtünk az egységes anyaghasználatra is.

– IZS: Ez azért is nagyon fontos volt, mivel a szálloda tulajdonosa hosszú távra tervez és kilátásban van a hotel további bővítése is. Kiemelkedő szempont volt az anyagok kiválasztásánál, hogy jó minőségű, időtálló termékeket válasszunk. Így kerültek előtérbe a természetes színek és anyagok, a lemosható felületű tapéták, amelyeket visszafogottan elegáns stílusban alkalmaztunk.

– Milyen enteriőr részletekre érdemes figyelni, ha valaki vendégként megszáll a hotelben? Milyen apró érdekességek vannak?

– IZS: Például a folyosói puha padlószőnyeg mintázata érdekes ornamentikájú. A tóra néző lakosztályok fürdőszobái dupla zuhanyzósak, ami nem az általában megszokott, de természetesen terveztünk kádas fürdőszobákat is. A szobákba, a panoráma terembe és a folyosók álmennyezetébe hangulatos rejtett világítást képzeltünk el, szem előtt tartva az energiatakarékosságot és a környezetvédelmet. Az étteremmel kapcsolatban kiemelném a finom üveg felületet és a tapétát.

– FÉ: Említésre méltó még a hotel különlegessége a lobby óriási üvegképe, ami a főbejáratnál található és az első meghatározó hangulatot adó dizájnelem. Ez egyedileg ide készült.

– Végül, de nem utolsó sorban arra lennénk kíváncsiak, a hotel melyik része az Önök kedvence?

– FÉ: Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy a szálloda minden területén, például a lobbyban, a wellness részlegben és a panoráma teremben is vannak kedvenc pontjaink, dizájnelemeink, amelyekhez szakmailag is pozitív érzések kötődnek.

Annak, aki ellátogat hozzánk látható lesz, hogy az eredeti elképzelések és kívánságok a Nádas Tó Park Hotellel kapcsolatban megvalósultak. A modern, környezetbe simuló, természetes dizájn egy igen elegáns hotelben öltött testet. De az élet itt nem állt meg! Már a jövőt tervezzük és folytatódik a wellness részleg kialakítása medencével, szaunákkal, élményfürdővel. A jövőben épül még egy új szárny, amelyben squash pálya, bowling pálya és borospince is helyet kap.

Terv

Végeredmény