AKTÍV PIHENÉS, STRESSZMENTES SZABADSÁG, TUDATOS NYARALÁS

AKTÍV PIHENÉS, STRESSZMENTES SZABADSÁG, TUDATOS NYARALÁS
Nádas Tó Park Hotel**** - Aktív pihenés

AKTÍV PIHENÉS, STRESSZMENTES SZABADSÁG, TUDATOS NYARALÁS

A pihenés magába foglal minden olyan passzív és aktív tevékenységet, ami mentesít minket a mindennapi feszültségektől és örömöt, kikapcsolódást biztosít.

Már Márai Sándor is fontosnak tartotta, amit sokunknak szem előtt kellene tartani: „Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni munkát és pihenést.” Az év bizonyos időszakaiban mindenkinek szüksége van olyan időszakra, amikor lazít és elengedi magát. Ráadásul a feltöltő pihenés alapvető feltétele az egészségnek és a szervezet regenerációjának.

Mindez jelentheti a testi és szellemi, illetve passzív (alvás és a relaxáció) és aktív pihenés lehetőségét is. Az aktív pihenés eszközei lehetnek a wellness tevékenységek, a sportok, az úszás, a különböző hőhatások (gőzfürdő, szauna, skót zuhany), a masszázs és a napfürdő is. A lényeg, hogy mindegyik kikapcsolódást nyújtson és ellensúlyozza a mindennapi munkát, a terhelést és a stressz hatásait. Sportolhatunk, játszhatunk, foglalkozhatunk a hobbinkkal, lehetünk társaságban a barátokkal, hallgathatunk zenét vagy borozgathatunk egy romantikus estén életünk szerelmével.

Ha nem figyelünk magunkra, akkor hamar kiéghetünk. Aminek oka gyakran a túlhajszolt életmód, a sok idegesség, a rengeteg határidő, a maximalista hozzáállás, a megfelelni akarás, a munkahelyi és otthoni túlterheltség. Ha sokszor úgy érezzük, hogy elfogyott az életerőnk, kimerültünk, semmi nem érdekel, nem lelkesít, akkor lehet, hogy a legjobb orvosság a természet, a szabadlevegő, a kirándulás és természetesen a nyaralás. Jó levegőre van szüksége a szervezetnek az energia előállításához és a jó minőségű levegő hatására javulnak az agyi tevékenységek, jobb az oxigénellátás. A napfény szintén fontos, mert kevesen tudják, hogy a D-vitamin és sok más minden mellett jótékony hatással van a testtömegindexre is. A betegségek kialakulásának is kisebb az esélye, ha napsugarakkal ébredünk.

Az éves búgócsiga-pörgést általában a nyaralással szeretnénk a legtöbben leállítani.

Nagyon sokan már hónapokkal korábban megtervezik, hol szeretnék tölteni szabadságukat. Jó előre lefoglalják a szállást, a repülőjegyet abban bízva, hogy nem jön közbe semmi és zavartalan lesz a pihenés. Mások a spontaneitásra esküsznek, böngészik a last minute ajánlatokat és lecsapnak a számukra megfelelőre. De még mindig nehéz azt megtenni, amit az életvezetési szakemberek javasolnak. Nevezetesen, hogy legyen egy full pihenős, lelazulós és egy aktív, eseményekkel teli nyaralásunk. Ezért lehet hasznos, ha a nyaralásunk első pár és utolsó napja a kicsit semmittevős pihenésről szól és utána válik fokozatosan aktívvá. Ne sajnáljuk magunktól a pihenést! Ha egész évben keményen dolgoztunk, teljesítettünk, akkor bizony megérdemeljük, hogy kiengedjük fáradt gőzt és pár napig ne aggódjunk semmin.

Ha megszoktuk, hogy pörgünk, hogy mindig csinálunk valamit, a hirtelen jött szabadság nyomasztó is lehet, ezért érdemes okosan tervezni és óvatosan bánni – habitushoz igazodva – a semmittevős pihenéssel. Sokszor jobban szeretünk a szabadság alatt nézelődni, mint egyszerűen csak semmit sem tenni. Sőt, tinédzserkorú gyermekekkel együtt ez sokkal gyakoribb is.

A magyarok szerint ennek ellenére kevés megnyugtatóbb dolog van az életben annál, mint amikor csukott szemmel fekszünk a vízparton. Hallgatjuk a víz csobbanását, vagy ahogyan a sodrás a partot mossa, miközben érezzük a nap sugarait a bőrünkön. Nálunk a Nádas Tó Park Hotelben és a pihenőparkban mindez együtt van.

2019.08.07.

Árkalkuláció & foglalás

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Ajándékutalvány